CONCEPTE DE SUBSCRIPCIÓ DE CONTINGUTS, SINDICACIÓ, REDIFUSIÓ, FEEDS, ETC.


FONT de la definició: http://ca.wikipedia.org/wiki/Redifusi%C3%B3

Redifusió

Redifusió és l'emissió de continguts informatius o lúdics posteriorment a la seva difusió original, bé en la mateixa emissora o publicació, o bé en noves, gràcies a un contracte o llicència.
Encara que redifusió es un terme més correcte, en el llenguatge tècnic s'utilitza a sovint la paraula sindicació, especialment quan fem referència a continguts web. El terme sindicació és un barbarisme[1] que prové de l'anglès «syndication», habitual en la terminologia anglosaxona dels mitjans de comunicació. El terme s'ha incorporat ràpidament a l'argot tècnic amb la popularització de la redifusió de continguts web.

Redifusió de continguts web

Part del contingut d'una pàgina web es posa a la disposició d'altres llocs o subscriptors individuals en la forma de canals web, essent el format més habitual l'RSS, tot seguit per l'Atom. Els programes informàtics compatibles amb algun d'aquests estàndards consulten periòdicament una pàgina amb titulars que enllacen amb els articles complets en el lloc web original. A diferència d'altres mitjans de comunicació, els drets de redifusió de continguts web solen ser gratuïts, i no sol intervenir un contracte entre les parts sinó una llicència de normes d'ús.