Si camines sol, aniràs més ràpid.Els tres micos.jpg
Si camines acompanyat, arribaràs més lluny.


Proverbi xinés
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Comprovem activitats realitzades
Redactar el primer escrit justificant la creació del nostre blog portfoli. Aquesta activitat no va ser proposada en la 2a sessió però convé escriure-la.
 1. Comprovar les pràctiques pendents de realitzar en el blog (1.incrustar foto, 2.presentació i 3.vídeo).
 2. REGISTRAR-SE AMB EL MATEIX CORREU I CONTRASENYA EN LES 6 WEBS INDEXADES AVALL (aprofiteu per localitzar usuaris a qui seguir i comenceu a seguir-los. El meu perfil en aquests llocs webs es troba en la part inferior d'aquesta pàgina -cliqueu. Mireu a qui seguisc i qui em segueix, per si són persones del vostre interés, sobretot en les tres primeres):
  1. Marcadors públics de favorits a DIIGO: http://www.diigo.com
  2. Documents públics de temes educatius, didàctics, d'ensenyament de Llengua, Literatura i noves tecnologies en Scribd: http://www.scribd.com;
  3. Presentacions educatives i d'alumnes en Slideshare: http://www.slideshare.net
  4. Canals de vídeo en YouTube: http://www.youtube.com; i en Vimeo:http://vimeo.com
  5. Canals i podcasts d'àudio en Ivoox: http://www.ivoox.comTASQUES D'AVUI


En la sessió d'avui i part de la de demà pretenem generar l'actitud positiva del professorat per a formar part de les principals xarxes socials i alhora d'hostatge de documents diversos (text, presentacions, vídeo i àudio). Amb el registre en les webs i la interacció, la recerca de material i el seguiment d'usuaris afins, l'allotjament de documents nous i la incrustació al blog, prenem consciència que la xarxa és un espai obert 24h per a compartir, aprendre i ensenyar els altres.

[Una web que ens permetrà abaixar-nos quasi qualsevol vídeo de YouTube (o Vimeo) per a tenir-lo a l'ordinador o apujar-lo al nostre compte és: http://keepvid.com/]

1.DIIGO: marcador social de favorits

Introduccions a l'aplicació (1) i (2)

 • VOLEM REGISTRAR-NOS I COMENÇAR A MARCAR I COMPARTIR ELS NOSTRES FAVORITS?
  • Registra't en Diigo o accedeix
  • : http://www.diigo.com/
  • Passa factible en la sessió si teniu el vostre ordinador portàtil: Descarrega't en primer lloc la barra d'eines (Toolbar) clicant ací.
  • Entra en el perfil del professor i comença a seguir-lo: http://www.diigo.com/profile/Verbascripta . Si cliques en l'adreça següent veuràs la resta de companys que comencen a seguir Verbascripta i també podràs seguir-los a ells:
  • Crearem un grup amb els membres d'aquest curs, el nom del qual siga "Blogs del curs de portfoli". Algú de vosaltres o el professor el crea: http://groups.diigo.com/create . Fixeu-vos en com el podem caracteritzar quant a la subscripció. Quan marcarem un favorit podrem també clicar per a compartir-lo amb el grup (en Share to a group), d'aquesta manera tots tenim el mateix marcador que podem consultar en My Groups. Seran els blogs del curs i el wiki.
  • Marquem el nostre primer favorit que serà el nostre blog del curs: anem a la pàgina del blog i busquem la icona de DIIGO en la barra de navegació, la obrim i cliquem en BOOKMARK. Després afegim dues etiquetes almenys (curs, portfoli, blog) i cliquem també en "Share to a group", seleccionem el nom del grup: Blogs del curs de portfoli i seguidament guardem (SAVE) el marcador.
  • Ara practicarem amb HIGHLIGHT (Subratllat, destacat) i amb STICKY NOTE (Comentaris en un stick). Si aquests comentaris i subratllats els compartim amb grup, tots veuran el text que hem escollit i comentat).
  • -

2. SCRIBD: documents compartits en línia

Documents públics de temes educatius, didàctics, d'ensenyament de Llengua, Literatura i noves tecnologies en Scribd: http://www.scribd.com;
Introducció a l'aplicació: http://entorns.wikispaces.com/Hoste+de+documents+SCRIBD

Passes per a practicar:


3. SLIDESHARE: hostatge de presentacions

Accés general: http://slideshare.net
Introducció a l'aplicació: http://entorns.wikispaces.com/Hoste+de+presentacions+SLIDESHARE

 1. Reconeixement de la interfície per mitjà del compte del professor:
  1. Newsfeed: Interacció entre els autors seguits del perfil: http://www.slideshare.net/ATC/newsfeed
  2. Informació del perfil per a caracteritzar la nostra: http://www.slideshare.net/ATC
  3. Caracteritzar el nostre perfil clicant en la icona del bust (dalt a la dreta) en "Account Settings": (https://www.slideshare.net/EL NOSTRE NOM D'USUARI/edit_myinformation)
  4. Per mitjà de la casella de recerca (Search), buscar 1 o 2 presentacions sobre un tema que ens interessa, clicar en FAVORITED, usar dos etiquetes per a catalogar-los. Fixem-nos que els textos de les presentacions els podem veure escrits davall de la pròpia presentació. El contingut d'una imatge no apareix.
  5. Apujar al vostre compte aquesta (o una altra) presentació power point ja elaborada. Encara que està en Pdf, manté el format de presentació:4. VIMEO: Hostatge de vídeos d'alta resolució

Introducció: http://entorns.wikispaces.com/Hoste+de+videos+VIMEO
 1. Visita a la interfície per mitjà del compte del professor: https://vimeo.com/verbascripta/ Observem que podem crear fins 3 canals i alguns àlbums per tal d'organitzar els vídeos (en el compte gratuït)
 2. Mira de seguir alguna persona que t'interesse de la xarxa de Vimeo. Pots començar seguint, a més, algun favorit de Verbascripta: https://vimeo.com/verbascripta/following
 3. Carrega aquest vídeo enllaçat (Clica acíper a abaixar-te'l a l'ordinador) o un altre que t'abaixes des del teu compte de Vimeo o YouTube per mitjà d'una d'aquestes utilitats en línia: http://keepvid.com/ o http://www.down-tube.com/es
  • Has de tenir copiada la URL o adreça Web del vídeo elegit per a enganxar-la en la finestreta de KEEPVID o Down-Tube. Segueix allí les instruccions en anglés.
 4. .

5. IVOOX. Hostatge d'àudio en Mp3

 1. Presentat en: http://entorns.wikispaces.com/Hoste+d%27%C3%A0udio+IVOOX
 2. Ara viatgem guiats per veure parcialment la interfície:
 3. Carrega en el teu compte d'Ivoox un dels dos àudios que pots sentir baix. Abans has d'abaixar-lo a l'ordinador. Després l'incrustaràs al teu blog.