2a sessió: dissabte, 20 d'octubre de 2012. De 9 a 14h.


Sent i oblide.
Veig i recorde.
Faig i comprenc.
Confuci (s. VI-V aC)


Revisant la sessió d'ahir:

Enllaç amb els mails dels companys i les companyes del curs (CLIQUEU)
Tutorial de Google Drive (documents i presentacions)

- - - - - - -

Activitats i tasques de la 2a sessió:


 1. Caracterització d'un blog: actualitat, cronologia, indexació, interacció...
 2. Obrir un blog (cliqueu: https://www.blogger.com/home?pli=1 ), configurar-ne les característiques, títol, plantilla, idioma, etc.; afegir algun complement a la barra de navegació (arxius del blog, visites, enllaços a blogs, seguidors...)
 3. Escriure la primera entrada de blog amb un títol semblant a: "Justificació d'aquest portfoli" on relateu breument el curs que seguirem, les expectatives i el fet que el blog serà la plataforma on mostrareu les diferents activitats, les pràctiques i els aprenentatges tant tecnològics com didàctics. [Aquesta primera entrada no l'hem proposada durant la 2a sessió, però seria convenient redactar-la per a justificar als lectors possibles la creació del blog]
 4. Escriure una 2a entrada -amb títol- per a incrustar la imatgeenllaçada tot presentant molt breument que es tracta d'una primera pràctica.
 5. Redactar una 3a entrada -amb títol- per a incrustar aquesta presentació(és un tutorial de Blogger), buscant el codi HTML que ens dóna Slideshare en "EMBED" i apegant-lo en l'escrit del blog (clicant abans en HTML, costat superior esquerre del quadre d'escriptura)
 6. Fer una 4a entrada per a presentar la incrustació d'un vídeode Youtube (ja escollit en l'enllaç). El codi HTML del vídeo es troba davall. Cliqueu en "Comparteix", just davall del vídeo; després cliqueu en "Insereix", just davall. Seleccioneu el format més menut del vídeo per a incrustar al blog (normalment 560 x 315). Desactiveu la llegenda "Mostra els suggeriments de vídeos quan acabe el vídeo". Ara ja podeu copiar el codi de tres línies que apareix en la finestra. Sol començar per "<iframe" o també per "<object". En copiar-lo caldrà apegar-lo a la pàgina d'escriptura del blog que ha d'estar preparada per a HTML.
 7. El quiosc de les "txutxes": dues aplicacions didàctiques.


DEURES PER A CASA
Ens veiem el 9 de novembre. Podeu escriure'm per mail: verbascripta@gmail.com

 1. Redacteu el primer escrit justificant la creació del vostre blog portfoli. Aquesta activitat no va ser proposada en la 2a sessió però convé escriure-la.
 2. Feu les pàctiques que us queden pendents de realitzar (1.incrustar foto, 2.presentació i 3.vídeo).
 3. REGISTREU-VOS AMB EL MATEIX CORREU I CONTRASENYA EN LES 6 WEBS INDEXADES AVALL (aprofiteu per localitzar usuaris a qui seguir i comenceu a seguir-los. El meu perfil en aquests llocs webs es troba en la part inferior d'aquesta pàgina -cliqueu. Mireu a qui seguisc i qui em segueix, per si són persones del vostre interés, sobretot en les tres primeres):
  1. Marcadors públics de favorits a DIIGO: http://www.diigo.com
  2. Documents públics de temes educatius, didàctics, d'ensenyament de Llengua, Literatura i noves tecnologies en Scribd: http://www.scribd.com;
  3. Presentacions educatives i d'alumnes en Slideshare: http://www.slideshare.net
  4. Canals de vídeo en YouTube: http://www.youtube.com; i en Vimeo:http://vimeo.com
  5. Canals i podcasts d'àudio en Ivoox: http://www.ivoox.com
 4. Amplieu amb altres informacions la barra lateral del blog (blogroll) si ho considereu necessari.